Parsakeitto
Nuput ovat parsan herkullisin ja kaunein osa. Kiehauta ne koristeeksi keittoannoksen päälle.
Nuput ovat parsan herkullisin ja kaunein osa. Kiehauta ne koristeeksi keittoannoksen päälle. Kuva: Jaana KankaanpääParsakeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 pieni sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 nippu vihreää, tuoretta parsaa
- 1 rasia (200 g) tuorejuustoa, yrtti-pippuri
- (suolaa)
Pinnalle
- parsan nuppuja
Valmistusohje
Leikkaa parsoista mahdollinen kuiva kantaosa pois. Leikkaa nuput koristeeksi.
Keitä parsan varret sipulin ja valkosipulin kanssa kypsiksi kasviliemikuutiolla maustetussa vedessä.
Soseuta ainekset keitinliemineen, esimerkiksi sauvasekoittimella.
Suurusta keitto vesitilkkaan sekoitetuilla vehnäjauhoilla ja anna kiehua kannen alla hiljalleen muutama minuutti. Lisää lopuksi tuorejuusto, sekoita ja kuumenna. Mausta tarvittaessa suolalla.
Kiehauta parsan nuput pienessä vesitilkassa. Valuta ja laita annosten päälle koristeeksi. Tarjoa leivän kanssa alkukeitoksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
