Keväinen raparperijuoma
Raparperi on kirpeä kasvis, mutta sokeria lisäämällä se kesyyntyy raikkaaksi juomaksi, jota voi vielä terästää sitruunalla.Keväinen raparperijuoma
Ainekset
- 1 1/2 l vettä
- 1 l raparperinpaloja
- 1–3 sitruunan mehu
- noin 1 dl sokeria
- villikukkia koristeeksi
Valmistusohje
Kiehauta vesi. Lisää raparperit ja keitä pehmeiksi. Siivilöi raparperit.
Lisää veteen sokeri ja juoman jäähdyttyä sitruunamehu.
Tarjoa sellaisenaan, jäiden kanssa tai koristeltuna villiyrttien kukilla. Koristeeksi käyvät esimerkiksi keto-orvokit, ahomansikka, voikukka tai päivänkakkara.
Ohje kirjasta Ville Haapasalo, Juha Metso ja Petri Pietiläinen: Sieniä ja villiruokaa Villen tapaan. 176 s. Otava.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

