Raparperipullavanukas
Raparperi kesyyntyy monien lapsuuteen kuuluneessa pullavanukkaassa.Raparperipullavanukas
Raparperihilloke
- 500 g (n. 1 l kuutioituna) raparperia
- ½ dl vettä
- 2 dl sokeria
- ½ vaniljatanko
Pullavanukas
- n. 200 g pullapitkoa
- 2 dl raparperihilloketta
- 2 munaa
- 3 dl maitoa
Päälle
- 1 ½ dl kaurahiutaleita
- ½ dl fariinisokeria
- 40 g voita
Valmistusohje
Pese raparperit ja kuori ne. Pilko pieniksi. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan. Lisää loput ainekset ja keittele puolisen tuntia, kunnes seos on sakeaa. Jäähdytä ja poista vaniljatanko.
Leikkaa pulla kuutioiksi. Levitä kuutiot laakeaan uunivuokaan. Lusikoi päälle raparperihilloketta.
Vatkaa muna ja maito sekaisin ja kaada seos vuokaan. Nypi keskenään kaurahiutaleet, fariinisokeri ja voi. Ripota seos vuuan pinnalle. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia tai kunnes kaurahiutaleet ovat saaneet hieman väriä. Tarjoa haaleana kermavaahdon kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

