Iso kaalirulla
Keräkaalista ei tarvitse aina tehdä pikkuisia kaalikääryleitä. Kokeile vaihteeksi taikoa kaalista iso kaalirulla. Siitä riittää syötävää koko perheelle.Iso kaalirulla
6 annosta
Ainekset
- noin kilon keräkaali
- vettä, suolaa
Täyte
- 400 g jauhelihaa tai härkistä
- 1 dl spelttihelmiä
- 3 dl kaalin keitinlientä
- 2 sipulia
- 1 rkl voita
- 3 dl hienonnettua, keitettyä kaalia
- 1 dl ruokakermaa
- 3 rkl persiljasilppua
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Pinnalle
- siirappia ja voisulaa
Valmistusohje
Tee kaalin kantaan ristikkäinen viilto ja keitä suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta kaalinpää ja irrota isoimmat lehdet. Levitä lehdet limittäin uunipannulle tai suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan leivinpaperin päälle. Keitä spelttihelmet kaalin keitinvedessä.
Hienonna täytettä varten kaalin pienet sisälehdet. Hienonna sipuli ja pehmitä hiukan voissa pannulla. Sekoita täyte ja mausta. Mikäli spelttihelmien keitinvesi on suolaista, suolalisäys voi olla tarpeeton.
Levitä täyte tasaisesti kaalinlehdille. Rullaa kääretortun tapaan rullaksi. Valuta päälle hiukan siirappia ja voisulaa. Paista 175 asteessa reilu tunti. Kaada pannulle tarvittaessa keitinlientä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

