Kotimaisen päärynän kausi on lyhyt – "Nyt kannattaa olla liikkeellä, sillä sato myydään nopeasti", asiantuntija vinkkaa
Päärynä menestyy myös Pohjolassa, ja uudet lajikkeet ovat tuoneet tuotantoon varmuutta.Päärynää tuotetaan Ahvenanmaalla ja Etelä-Suomessa, missä kesän lämpösumma riittää kypsyttämään hedelmät, kertoo Hedelmän- ja Marjanviljelijäin Liiton asiantuntija Tomi Pousi tiedotteessa.
Suosittuja lajikkeita ovat Clara Frijs, Concorde ja Conference. Pousin mukaan suomalaiset päärynät ovat makeita, sillä kesän pitkä päivä ja viilenevät syksyt muodostavat kotimaiseen päärynään sen ominaisen maun.
”Nyt kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä, sillä kotimaisen päärynän sato myydään nopeasti. Myynnissä päärynää on noin reilun kuukauden ajan, ja sitä kannattaakin toivoa lähikauppaan myyntiin”, neuvoo Pousi.
Ruokaviraston mukaan Suomessa viljellään päärynää noin 23 hehtaarin alalla. Päärynätiloja on yhteensä 45.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

