Mustikkapiirakka lasissa
Marjastajien mustikkasäilöt uppoavat piirakan lisäksi nopeaksi kerrosherkuksi laseihin. Sitruuna terästää miedon mustikan aromia.
Mustikkapiirakka lasissa maistuu vaikkapa helmikuisen kansallisruokapäivän aterian jälkiruokana. Kuva: Jaana KankaanpääMustikkapiirakka lasissa
4–6 annosta
Ainekset
- 250 g (noin 5 dl) mustikoita (pakaste)
- 1 rkl sitruunamehua
- ½ tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 dl sokeria
- 1 ¼ rkl maissitärkkelystä
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 1 rkl sokeria
- 1 ½ tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- 6–8 kandisokeri-kanelikeksiä (esimerkiksi LU Bastogne)
Valmistusohje
Mittaa kattilaan mustikat, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Keitä sekoitellen muutama minuutti, kunnes mustikat ovat pehmenneet. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut sokeri ja maissitärkkelys. Sekoittele ja anna poreilla pari minuuttia, kunnes seos on kiinteää. Siirrä sivuun jäähtymään.
Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sokerit ja kardemumma.
Rouhi keksit keittiöveitsellä leikkuulaudalla.
Lado jälkiruokamaljoihin tai laseihin kerroksittain keksimuruja, mustikkaseosta ja kermavaahtoa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
