Tomaatti-pekonikeitto
Rapeaksi paistettu pekoni yhdessä lehtipersiljan kanssa viimeistelee tomaattisen linssikeiton. Voit halutessasi korvata pekonin raejuustolla.
Rapeaksi paistettu pekoni yhdessä lehtipersiljan kanssa viimeistelee tomaattisen linssikeiton. Kuva: Jaana KankaanpääTomaatti-pekonikeitto
6 annosta
Ainekset
- 1 pussi (200 g) pakastesipulia
- 2 valkosipulin kynttä
- 1 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 rasia (100 g) chilituorejuustoa
Tarjoiluun
- 1 paketti (120 g) fileepekonia tai raejuustoa
- tuoreita yrttejä kuten persiljaa, korianteria, ruohosipulia
Valmistusohje
Kuumenna vesi ja murenna joukkoon kasvisliemikuutiot.
Lisää sipuli, hienonnetut valkosipulin kynnet ja lävikössä huuhdellut linssit. Sekoita kattilaan tomaattimurska.
Keitä hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja kuumenna.
Suikaloi pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Hienonna tuoreita yrttejä. Laita annoksen päälle pekonisuikaleita ja yrttisilppua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
