Höyryävän lämpimät sämpylähyrrät sopivat suolaisen nälkään
Sämpylähyrrien täytteen kanssa voi käyttää mielikuvitusta.Sämpylähyrrien sisään voi kätkeä erilaisia juuresraasteita, sienihakkelusta, tuoreita yrttejä. Juustoraaste mehevöittää ja sitoo täytteen. Eri juustoraasteitakin voi yhdistellä. Homejuustomuru tuo oman makuvivahteensa emmentalin joukkoon. Samoin vuohenjuustoa voi murustella täytteeseen.
Sämpylähyrrät
30 kpl
- Ainekset
- 5 dl maitoa
- 1/2 palaa hiivaa
- 1/2 rkl suolaa
- 2 rkl sokeria
- (1 valkosipulin kynsi)
- 2 dl ohrajauhoja
- 8 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
- Täyte
- 150 g (3 dl) punaleima emmentalia raasteena
- 1 dl persiljasilppua
- 1 dl hienoa porkkanaraastetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
Valmistusohje
Sekoita hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet ja hiutaleet. Purista halutessasi taikinaan valkosipulin kynsi. Alusta joukkoon jauhot ja pehmeä voi. Kohota taikina. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (40 x 60 cm). Sekoita keskenään täytteen ainekset ja jaa levylle. Kääri rullalle ja leikkaa noin kolmen sentin levyisiksi paloiksi. Nosta palat leivinpaperille pellille leikkauspinta ylöspäin. Käännä taikinanauhan pää alapuolelle. Kohota ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

