Mietitkö, mitä tekisi ruusukaaleista? Tässä kiva vinkki: upota ne broileripastaan
Ruusukaaliviikon kunniaksi valmistetaan värikästä pastaa, jossa on pastan ja lihan lisäksi myös kasvikset.
Pasta on aina toivottu ruoka. Tyypilliseen broilerikastikkeeseen saa mukavasti ujutettua myös kasviksia. Ruusukaaliviikon kunniaksi ruokaa rikastavat nyt myös ruusukaalin lehdet. Kuva: Jarno MelaVärikäs broileripasta
4 annosta
- Ainekset
- 200 g ruusukaaleja
- 1 pieni (200 g) kesäkurpitsa
- 1 paprika
- ½ purjoa
- 1 pkt (noin 400 g) broilerin fileesuikaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 2 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 tl oreganoa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl suolaa
- noin 1 dl vettä
- Lisäksi
- noin 300 g pastaa
- juustoraastetta
Valmistusohje
Pane haluamasi pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
Leikkaa ruusukaaleista kantaa pois ja pura lehdet omaan kulhoonsa. Huuhtele ja valuta. Viipaloi huuhdeltu kesäkurpitsa pituussuunnassa juustohöylällä. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise, huuhtele ja pilko purjo.
Ruskista lihapalat öljyssä pannulla. Lisää kasvikset ja kääntele muutama minuutti.
Lisää tomaattisose, chili- ja soijakastike, mausteet ja vesi pannulle. Hauduta noin 10 minuuttia. Tarjoa keitetyn pastan ja juustoraasteen kanssa.
Vinkki!
Jos haluat kastikkeesta ruokaisemman, lisää lopussa veden kanssa 1—2 dl ruoka- tai ranskankermaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
