Erityisen maukas sosekeitto: Paahdetut paprikat tuovat rutkasti makua
Paprika on todellinen keittiön moniottelija. Punaisen lisäksi vihreät, keltaiset ja oranssit lajikkeet tuovat makua ja väriä ruokapöytään.
Sosekeitto saa muhevaa makua paahdetuista paprikoista ja savupaprikajauheesta. Kuva: Helena Saine-LaitinenRaikas ja rapsakka paprika maistuu niin leivän päällä ja salaateissa kuin grillivartaisiin pujoteltuna ja unkarilaisessa lihapadassa muhineena. Herkkua ovat myös täytetyt paprikat, sosekeitot sekä erilaiset paprikatahnat ja -kastikkeet.
Paahdettu paprikasosekeitto
4 annosta
- Ainekset
- 4 (noin 650 g) punaista paprikaa
- 1 sipuli
- 1 rkl öljyä
- 1 tl savupaprikajauhetta
- ¾ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria myllystä
- 1 prk (noin 400 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (säilyke)
- 6 dl kasvislientä
- 1–2 tl punaviinietikkaa
- 1 dl kermaa
- Lisäksi
- 50 g palvikinkkua silputtuna
- timjamia
Valmistusohje
Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista kanta, siemenet ja vaaleat seinämät.
Levitä paprikat uunivuokaan tai -pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda paprikoita grillivastusten alla viitisen minuuttia, kunnes niiden pinta kupruilee ja saa vähän väriä.
Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy soppakattilassa. Kuullota sipuli savupaprikan, suolan ja pippurin kanssa.
Paloittele paprikat vähän pienemmiksi ja lisää ne, pavut kastikkeineen sekä kasvisliemi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää etikka ja kerma, ja anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku.
Jaa keitto lautasille ja lusikoi päälle palvikinkkusilppua. Viimeistele annokset halutessasi kermapisaroilla ja timjamilla. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
