Syyspuuro ja puolukkakeitto
Hitaasti uunissa haudutettu spelttihelmi-kaurasuurimopuuro on jo sellaisenaan vatsaa hellivä nautinto, joka vain paranee, kun puuron tarjoaa kirpeänmakean puolukkakeiton kera. Syksyllä puuroa voi vielä täydentää kotimaisilla omenakuutioilla.Syyspuuro ja puolukkakeitto
8 annosta
Ainekset
- 2 dl spelttihelmiä tai kokonaisia kaurasuurimoita
- 2 dl omenakuutioita
- 1/2 rkl suolaa
- 2 tl kanelia
- 1 l kaurajuomaa
Puolukkakeitto
- 5 dl puolukoita
- 9 dl vettä
- (1 kanelitanko)
- 1 dl sokeria
- 4 rkl perunajauhoja
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Laita spelttihelmet tai kaurasuurimot voideltuun, korkeaan uunivuokaan. Sekoita joukkoon omenakuutiot, suola, kaneli ja kaurajuoma. Kypsennä 125 asteessa noin 2 tuntia leivinpaperilla peitettynä. Sekoita muutaman kerran. Ota leivinpaperi pois ja nosta lämpötila 150 asteeseen. Anna kypsyä vielä noin tunnin ajan. Anna hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua. Tarjoa puolukkakeiton kanssa.
Keitä puolukoita vedessä 15–20 minuuttia. Voit laittaa kanelitangon kiehumaan mukaan. Siivilöi liemi toiseen kattilaan. Painele marjoista mehu tarkkaan. Lisää sokeri ja kiehauta. Sekoita perunajauhot desilitraan kylmää vettä. Nosta kattila levyltä ja lisää suurus kuumaan liemeen koko ajan sekoittaen. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja kaada kulhoon tai kannuun jäähtymään.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

