Piimäkakku (munaton, laktoositon, gluteeniton)
Leivonnaisiin käytettävät omenat saavat olla hiukan raakoja, sillä täysin kypsä hedelmä ei pehmene uunissa yhtä hyvin kuin hapan, puoliraaka.Piimäkakku (munaton, laktoositon, gluteeniton)
25 palaa
Ainekset
- 5 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl kookoshiutaleita
- 2 dl sokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- 2 tl soodaa
- 200 g laktoositonta voita sulatettuna
- 1 dl sokeroitua omenasosetta
- 2 dl laktoositonta piimää
Vuokaan
- laktoositonta voita
- kookoshiutaleita
Valmistusohje
Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina hyvin voideltuun ja kookoshiutaleilla ripoteltuun 1,8 litran kakkuvuokaan.
Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.
Vinkki
Voit vaihtaa omenasoseen tuoreista luumuista tehtyyn soseeseen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

