Italialainen kasvis-papukeitto
Täyteläinen ja muheva kasviskeitto saostuu toscanalaisittain leipäpaloilla.Italialainen kasvis-papukeitto
noin 6 annosta
Ainekset
- 2 punasipulia
- 2–4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 porkkanaa
- 2–3 lehtisellerin vartta
- 200–300 g lehtikaalia
- 1 tl suolaa
- ½ tl fenkolinsiemeniä (hienonnettuna)
- ½ tl mustapippuria
- 7–9 dl kasvislientä
- 1 tlk (400 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
- 1 prk (390 g) valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 1 prk (380/230 g) isoja valkoisia papuja suolaliemessä
- 4–5 dl kuivahtaneen leivän paloja
- 3 rkl hyvää oliiviöljyä
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit ja kumoa kattilaan öljyyn kuullottumaan. Leikkaa kuoritut porkkanat pieniksi kuutioiksi, viipaloi lehtiselleri ja hienonna kaalinlehdet, poista paksut lehtiruodit. Lisää kasvikset kattilaan ja anna hautua mausteiden ja kasvisliemen kanssa noin 30 minuuttia.
Lisää tomaatit ja pavut (isot pavut huuhdeltuina).
Lisää mukaan leivänpalat. Sekoittele vähän väliä, ettei leipä ota kiinni pohjaan, ja anna hautua vielä noin 15 minuuttia.
Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa, lorauta mukaan öljy ja nauti halutessasi parmesaanilastujen kera.
Vinkki
Liota 300 g kuivattuja papuja yön yli vedessä. Vaihda uusi vesi, lisää laakerinlehti ja keitä kypsiksi noin tunnin verran. Lisää kypsät pavut edellisen ohjeen mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

