Salaatti paahdetusta kukkakaalista
Kasvisten paahtaminen ja grillaaminen tuo niiden makuun muhevaa savuisuutta. Kukkakaalin lisäksi kannattaa kokeilla myös kesäkaalilohkojen ja sydänsalaatin paahtamista.
Kasvisten paahtaminen ja grillaaminen on nyt trendikästä. Kokeile kukkakaalin lisäksi myös kesäkaalilohkojen ja sydänsalaatin paahtamista. Kuva: Jaana KankaanpääSalaatti paahdetusta kukkakaalista
6 annosta
Ainekset
- 1 (noin 600 g) kukkakaali
- 1/2 dl rypsiöljyä
- 1 tl appelsiininkuorta raastettuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 ruukku rucolaa
- 1/2 dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
Valmistusohje
Leikkaa kukkakaali reiluiksi viipaleiksi ja levitä ne leivinpaperille uunipellille.
Sekoita öljyyn appelsiininkuoriraaste, suola ja pippuri. Sivele mausteöljy kukkakaaliviipaleille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes palat ovat ruskistuneet sopivasti. Voit vaihtoehtoisesti paahtaa kukkakaalit grillissä.
Huuhdo ja halkaise kirsikkatomaatit. Revi salaatti tarjoiluvadille, nosta päälle tomaatit ja kukkakaalit. Purista halutessasi appelsiinista lisää kastiketta salaatille ja viimeistele kurpitsan-siemenillä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
