Paistettu lohi ja kurkku-hernelisuke
Kurkku sopii hyvin yhteen herneen kanssa, ja salaattia raikastavat chili, sitruuna ja basilika. Tarjoa lisukkeena paistetun lohen ja perunasoseen kera.
Kurkku-hernelisuke maistuu kalaruokien kanssa ja ajaa niin kastikkeen kuin salaatin asian. Kuva: Jarno MelaPaistettu lohi ja kurkku-hernelisuke
4 annosta
Ainekset
- noin 600 g lohifileetä (ruodoton)
- ripaus suolaa ja valkopippuria
Paistamiseen
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl voita
Kurkku-hernelisuke
- 150 g kurkkua
- 100 g herneitä (pakaste)
- 50 g kevätsipulia
- ½ ruukkua basilikaa
- ½ mietoa punaista chiliä
- noin 2 rkl sitruunamehua
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota lohifilee huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista.
Tee lisuke. Huuhtele kurkku, halkaise pituussuunnassa ja kuopaise pehmeä sisus pois lusikalla. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Sulata herneet. Viipaloi kevätsipulit. Hienonna basilika ja huuhdeltu chili.
Kääntele ainekset sekaisin kulhossa. Lisää sitruunamehu, öljy, suola ja mustapippuri. Nosta kulho peitettynä jääkaappiin odottamaan ruokailuhetkeä.
Leikkaa lohi neljäksi annospalaksi. Ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Kuumenna paistinpannussa öljy ja voi. Ruskista lohipalat ensin nopeasti lihapuolelta, käännä ja kypsennä loppuun nahkapuolelta. Jätä kala mehevän kypsäksi. Tarjoa kalan kanssa kurkku-hernelisuketta ja perunamuusia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
