Sveitsinleike
Sveitsinleike eli ranskaksi Escalope Cordon Bleu on perinteisesti vasikanlihaa tai usein myös porsaanleike, jossa kahden ohueksi nuijitun, leivitetyn leikkeen tai taskuksi taitetun lihan välissä on kinkkua ja emmentalia. Ruoka kuulostaa ravintolakokkaukselta, mutta onnistuu hyvin myös kotona. Juju piilee kaksinkertaisessa paneroinnissa ja siitä syntyvässä rapeasta pinnasta.Sveitsinleike
4–6 annosta
Ainekset
- noin 800 g vasikanpaistia tai porsaan ulkofileetä
Täyte
- 4–6 (noin 100 g) palvikinkkuviipaletta
- 4–6 viipaletta mustaleimaemmentaalia
Leivittämiseen
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 1 kananmuna
- 1 dl korppujauhoja
Paistamiseen
- 1 rkl voita
- 1 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Leikkaa paisti tai filee 4–6 perhosleikkeeksi ja nuiji hieman ohuemmaksi. Aseta kunkin leikkeen väliin kinkku- ja juustoviipale. Sulje avoin sivu cocktailtikulla.
Ota kolme lautasta. Sekoita ensin vehnäjauhoihin suola ja pippuri. Riko toisella lautasella munan rakenne. Levitä kolmannelle lautaselle korppujauhot. Kasta leikkeet ensin jauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa hetki ennen paistamista.
Paista leikkeitä voi- öljyseoksessa miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia molemmin puolin.
Tarjoa heti perunoiden ja salaatin tai pannulla paahdettujen ruusukaalinlehtien kanssa.
Vinkki
Kokeile samaa ohjetta kalkkunan tai broilerin lehtipihveistä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

