Maalaissalaatti
Paistettu kananpojanfileen voi tarjota maalaissalaatissa kylmänä tai lämpimänä.
Paistettu kananpojanfileen voi tarjota maalaissalaatissa kylmänä tai lämpimänä. Kuva: Sanne KatainenMaalaissalaatti
4 annosta
Ainekset
- 400 g (3–5 kpl) maalaiskananpojan ohutfileetä, appelsiini-inkivääri
- 2 rkl voita
- 1 pkt (150 g) mozzarellaviipaleita
- 8–10 pisara- tai miniluumutomaattia
- 1 ruukku jääsalaattia
- voikukanlehtiä
- basilikanlehtiä
Kastike
- 1 prk kermaviiliä
- 1/2 dl ruohosipulia silputtuna
- 2 rkl hunajaa tai sokeria
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
Paista kananpojan fileet pannulla voissa kypsiksi molemmilta puolilta. Viipaloi kypsinä.
Revi salaatti ja voikukan lehdet. Levitä tarjoiluvadille. Nosta viipaloitu filee päälle, samoin juustoviipaleet sekä halkaistut tomaatit. Koristele basilikanlehdillä.
Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa salaatin kanssa. Lisäksi syödään tuoretta leipää.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
