Lapset etsivätruuan alkuperää
Tänä kesänä 4H-yhdistykset järjestävät 8–12-vuotiaille lapsille ruokakouluja, joissa tutustutaan ruuanlaittoon ja ravitsemukseen. Vuonna 2014 järjestetään ympäri Suomen yhteensä 30 ruokakoulua, joista suomenkielisiä 16 ja ruotsinkielisiä 14.
Ruokakoulut ovat päiväleirejä. Jokaiseen leiripäivään kuuluvat aamupala, lounas, välipala ja päivällinen, ja leiriläiset valmistavat ne itse.
Ruuanlaiton lisäksi päivän ohjelmassa on oppimistuokioita terveellisen ruuan ja liikunnan merkityksestä. Leiriläiset pääsevät myös maatilavierailulla näkemään, mistä ruoka kaupan hyllyille tulee.
Tämän vuoden teemoina ovat vilja ja leipä, ja niihin perehdytään niin ruokaohjeissa kuin vierailemalla tuotantotiloilla. Leiriläiset pääsevät nauttimaan ruuan ilosta kaikilla aisteilla. Päiväohjelmassa on myös aikaa leikille ja liikunnalle.
Aiempien vuosien palautteen mukaan ruokakoulu on lisännyt ruuan arvostusta lapsiperheissä.
Lisätietoja ruokakouluista saa osoitteesta www.ruokakoulu.fi.
LIINA NIITTYMAA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
