Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Ruokakasvatus
Kolumni
Tytti Määttä
Kulttuuri
|
Syödään yhdessä: Ruualle on aika antaa se arvo, joka sille kuuluu
Ruoka
|
Tällaisilla muutoksilla päiväkodeissa voidaan syödä aiempaa terveellisemmin ja säästää miljoonia euroja
Ruoka
|
Hyvästi uusavuttomuus! Lasten ruokakoulussa lomalainen laittaa itse aamupalan, lounaan ja välipalan
Ruoka
|
Pian valmistuva kotitalousopettaja hämmästelee: Monelle teinille kokkaus tarkoittaa noutoruuan hakemista
Tilaajalle
Kolumni
Sari Essayah
Ruoka
|
Essayah: Tehdään kuin Lauri Markkanen ja lisätään luomua lautasille
Ruoka
|
4H:n Ruokakouluissa lapset pääsevät näkemään kuinka ruoka kulkee maatilalta pöytään
Ruoka
|
Ruokakasvatus ei katso oppiainerajoja, sanoo asiantuntija – kouluruokailustakin voisi saada enemmän irti
Ruoka
|
Maanviljelijä-tutkija sekä yliopistonlehtori palkittiin Vuoden ruokakasvattajina
Kauppa
|
Turvemaista luopuminen ja kasvisruuan suosiminen syrjisi osaa tiloista – hanke pohti eväitä reiluun ruokamurrokseen
Lukijalta
Silja Varjonen, Aliisa Hyvönen & Saila Paavola
Koulutus
|
Suomi voisi ottaa mallia muista EU-maista, kuten Irlannista, joissa koulujakelujärjestelmää vahvistetaan kansallisella rahoituksella
Ruoka
|
Vuoden ruokakasvattaja 2022 -tunnustus Jyväskylään − jaettiin ensimmäistä kertaa kahdessa kategoriassa
Ruokavirastolta 1,7 miljoonaa euroa uusiin ruokaketjuhankkeisiin – Hävikin vähentäminen tärkeä teema
Nyt etsitään Vuoden ruokakasvattajaa – “Aika haastaa meidät ymmärtämään ruokaa ilmiönä laajemmin kuin koskaan"
Tutkija: Koti ja koulu eivät yksin pysty hoitamaan ruokakasvatusta
Leipomiseen keskittyvissä näyttelyssä tutustutaan taikinaan kaikin aistein – "Makuaisti on museossa suhteellisen vaikea toteuttaa"
Kolumni
Riitta Mustonen
Köksää aikuistuville ja tuottajat tunneille
HS: Yli kolmasosalla alakoululaisista virheellinen kuva ruuantuotannosta – "Maaseutua pidettiin museon kaltaisena"
Kotitalousopettajat: Opetuksen määräraha ei riitä kotimaisiin raaka-aineisiin - kuin satunnaisesti
Leikki-ikäiset koukkuun: kasviksia kaikille aisteille
Kolumni
MT toimitus
Ruokakasvatus osaksi opetussuunnitelmia
Vitamiinit voi oppia räppäämälläkin