keiton kaveriksi Leipäset
15 kpl
50 g voita
2 dl maustamatonta jugurttia
3 dl vettä
2 keitettyä perunaa
1/2 rkl suolaa
1 rkl sokeria
1 dl ruishiutaleita
3 dl spelttijauhoja
7 dl vehnäjauhoja
1 pussi kuivahiivaa
Sulata voi ison kattilan pohjalla. Sekoita joukkoon jugurtti ja vesi. Raasta perunat ja lisää suolan ja sokerin kanssa. Kuumenna vielä reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää lastalla sekoittaen ruishiutaleet, spelttijauhot, puolet vehnäjauhoista sekä kuivahiiva. Peitä kattila ja anna olla lämpimässä tunnin verran. Sekoita taikinaan loput vehnäjauhot. Kohota ja leivo pieniä leipäsiä.
Kohota ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vinkki: Kypsien perunoiden tilalla voit käyttää desin perunamuusia.
ANNELI PESSALA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
