Fazer harkitsee kaurajuomien siirtoa Korialta Ruotsiin − lähes sata henkilöä voi menettää työnsä
Kaurajuomien valmistuksen arvioidaan loppuvan Korialla syksyyn 2024 mennessä.
Viimeksi kuluneen vuoden aikana kasvipohjaisten juomien kulutuksen kasvu on hidastunut Pohjoismaissa. Kuva: FazerFazer harkitsee kaurajuomatuotteidensa valmistuksen siirtämistä Korialta Ruotsin Tingsrydin tehtaalleen. Fazerin Tingsrydin tehdas keskittyisi tulevaisuudessa kaurajuomien ja Korian tehdas gurttien valmistamiseen.
Tästä johtuen Fazer käynnistää muutosneuvottelut, jotka saattavat johtaa 93 vakituisen työsuhteen päättymiseen Suomessa.
Fazerin mukaan kilpailu kaurajuomien markkinoilla on kasvanut, kun kulutuksen kasvu on hidastunut ja tuotantokapasiteetti Euroopassa kasvanut.
"Kahdella tehtaallamme on erilaiset profiilit”, Fazerin kasvipohjaisten juomien liiketoiminnasta vastaava johtaja Kati Rajala sanoo.
”Korialla on kyvykkyyttä ja osaamista laadukkaiden kaurapohjaisten gurttien valmistamiseen. Tingsrydissä taas on useiden vuosikymmenten kokemus ja erittäin tehokkaat prosessit korkealaatuisten kaurajuomien laajamittaiseen valmistamiseen. Näiden muutosten myötä pystyisimme lisäämään fokusta molemmissa tehtaissamme, ja turvaisimme kilpailukykymme myös tulevaisuudessa.”
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




