Parasta possusta
Brittikokki Johnnie Mountainin porsaanliharuokiin keskittyvä keittokirja Possu – Rakkaudesta porsaanliharuokiin esittelee monipuolisen liharaaka-aineen tavalla, jolla se pääsee hienosti oikeuksiinsa.
Mountain kertoo, että porsaasta voi brittisanonnan mukaan ”syödä kaiken muun paitsi röhkäisyn”. Antaapa hän monipuoliseen hyödyntämiseen reseptejäkin, muun muassa rapeisiin siankorviin. Painosyltyn reseptiä kirjassa ei sen sijaan ole, vaikka Mountain siitäkin mainitsee. Myös sisäelimet jäävät resepteissä hyödyntämättä.
Vallan mainioita ohjeita Mountain on joka tapauksessa kirjaansa koonnut. Monessa ruuassaan hän opastaa melkein kädestä pitäen rapean kamaran valmistuksen saloihin ja korostaa rapeutta vielä kuvissa.
Possun ystävien kannattaa tutustua kirjan antiin, koska se monipuolistaa näkökulmaa porsaanlihan mahdollisuuksiin.
Pikkuisen mietin, mihin lämpötilaan porsaanliha kuuluu turvallisuuden nimissä kypsentää. Elintarviketurvallisuusviraston sivuilla suositus on 70 astetta, mikä kannattaa pitää mielessä Mountainin reseptejä kokeiltaessa.
MAIKKI KULMALA
Johnnie Mountain: Possu – Rakkaudesta porsaanliharuokiin.
224 sivua. Moreeni.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
