PÄIVÄN KYSYMYS Miksi ei enää täysinkotimaista lihaa?
Pikaruokaketju Hesburger mainostaa käyttävänsä tuotteissaan 100 prosenttista naudanlihaa.
Eikö Hesburgerin liha ole enää täysin kotimaista, kuten ennen mainostettiin, varatoimitusjohtaja Jari Vuoti?
Liha ei ole enää täysin kotimaista. Mukana voi olla tanskalaista lihaa. Osuus vaihtelee erästä riippuen.
Miksi siirryitte tanskalaisen lihan käyttöön. Onko syynä halvempi hinta?
Suomalainen liha on ollut kalliimpaa, mutta ensi sijassa kysymys on ollut saatavuudesta. Kesällä teurastetaan vähemmän nautoja ja keväällä 2013 ei oltu enää ihan varmoja, saadaanko suomalaista lihaa riittävästi meidän tarpeisiimme.
100 % naudanlihaa-mainoksessa on käytetty sinivalkoisia värejä. Yritetäänkö kuluttajaa johtaa harhaan lihan kotimaisuudesta?
Ei ole ollut tarkoitus johtaa ihmisiä harhaan. Värien valinnasta on vastannut mainostoimisto.
Aikooko Hesburger vielä palata kokonaan kotimaisen naudanlihan käyttöön?
Tällä hetkellä se ei ole suunnitelmissa. Olemme kuitenkin suomalainen yritys ja kotimaisuus on meille tärkeää. Tanskalainenkin liha leikataan Suomessa.
NIKLAS HOLMBERG
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
