Ajankohtainen leivonnainen Kesäkurpitsakakku
12–15 palaa
3 dl sokeria
1 dl mantelirouhetta
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl inkivääriä
1 rkl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl keltaista
kurpitsaraastetta
2 dl turkkilaista jugurttia
150 g voita
Pinnalle
1 prk (200 g) maustettua rahkaa, lime-valkosuklaa
keltaisen kurpitsan kuorta
raastettuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kurpitsaraaste, jugurtti sekä voisula. Sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun 2 litran leipävuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.
Kumoa ja jäähdytä. Levitä pinnalle maustettu rahka. Vedä raastimella tai koristeveitsellä ohutta nauhaa keltaisesta kurpitsasta. Ripottele koristeeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
