Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Tutkimus: Soiden ennallistaminen saattaa vapauttaa turpeeseen sitoutuneita raskasmetalleja
Hävikkiruoka
Kolumni
Maija Ala-Siurua
Ruoka
|
Lämmin voileipä muuttaa hävikin herkuksi
Elintarviketeollisuus
|
Onko hävikki jätettä vai raaka-ainetta? Uudenlaiset ruokainnovaatiot pelastavat kasviksia ja marjoja biojätetuomiolta
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Nykykuluttaja haluaa hävikkiruokaa mieluusti siistissä paketissa – tällöin epämiellyttävältä näyttäviin tuotteisiin ei tarvitse koskea
Kauppa
|
Suomeen avataan aivan uudenlainen ruokakauppaketju, veturina muista ketjuista tuttu konkari
Tilaajalle
Reseptit
|
Herkulliseen sosekeittoon uppoaa iso satsi kasviksia – ja soppa vain paranee seistessään
Arvio
Janica Pörhönen
Kirjallisuus
|
Anni Pyykön hauska lastenkirja sai lapset vähentämään ruokahävikkiä kuin napin painalluksella
Ruoka
|
Hävitä joulukuusi syömällä! Katso maistuvimmat vinkit suolaisiin sekä makeisiin kuusiherkkuihin
Lukijalta
Juhani Järvensivu
Ruoka
|
Lukijalta: Yksilöt eivät ole vastuussa ylikulutuksesta
Ruoka
|
Hyvis-keitto on Suomen vastuullisin ruokatuote – valmistetaan ulkomaisista paprikoista
Ruoka
|
Tiesitkö: kananmunan tuoreuden voi tarkistaa vesilasilla ja raakuuden pyörittämällä
Ruoka
|
Suomalaiset heittävät ruokaa roskiin satojen miljoonien eurojen edestä ‒ ruokavuorella peittäisi Helsingin Tuomiokirkon
Ruoka
|
Suomalainen hävikkiruokasovellus valloittaa maailmaa ‒ kilpailijat vähissä
Ruoka
|
Hävikkipaprikoiden uusi elämä – uutuuskeitto vähentää tuhansia kiloja ruokahävikkiä
Ruoka
|
Näin voit säästää rahaa: Vinkit hävikkiruoan vähentämiseen ja 4 helppoa reseptiä
Tilaajalle
Reseptit
|
Ruiskrutongit kruunaavat caesarsalaatin ‒ näin käytät jo kuivahtaneen ruisleivän
Reseptit
|
Hyödynnä ylijäänyt perunamuusi ‒ näin valmistuu helppo makkara-perunapaistos
Ruoka
|
Laputetut tuotteet kiinnostavat erityisesti maaseudulla asuvia ‒ hävikkiruoasta tullut entistä suositumpaa hintojen noustessa
Tilaajalle
Ruoka
|
Kotitalouksien ruokahävikki vastaa 139 000 henkilöauton kasvihuonekaasupäästöjä ‒ suurimmat ilmastovalinnat tehdään silti ruokalautasen sisältöä suunniteltaessa
Reseptit
|
Pääsivätkö pullat tai leipä kuivahtamaan? Loihdi niistä uudenlaisia köyhiä ritareita
Ruoka
|
Ruoka-avun tarve on kasvanut, mutta avunantoa vaikeuttaa nyt uusi este
Ruoka
|
Nuoret aikuiset hukkaavat eniten syömäkelpoista ruokaa – Hävikkiykkönen on edelleen eräs tuttu juoma
Ruoka
|
Ruokaa puolet halvemmalla?Verkkoruokakauppa Fiksuruoka.fi vetoaa säästäjiin, mutta myös hävikintaklaajiin
Ruoka
|
PTT: Ruoan hinnannousu tuskin kaventaa suomalaisten ruokavalioita – ruoka-avun tarve on kuitenkin kasvanut merkittävästi, eikä siihen pystytä vastaamaan riittävästi
Hävikkiruoka löysi reitin monen suomalaisen lautaselle verkkokaupasta – yhtiöt hehkuttavat vastuullisuuttaan, mutta asiantuntijan mukaan ihmisiä liikuttaa etupäässä halpa hinta
Onko raha tiukassa? Kokeile Lottaruokaviikon pula-ajan reseptejä
Tällaiset herkut syntyvät jouluruokien tähteistä – glögikakulla hurmaat jopa uudenvuoden illanistujaisissa
Tässä neljä vinkkiä, miten loihdit jouluruokien jämät uuteen uskoon – herkuttelun kruunaa glögi-sinihomejuustokakku
Lanttulaatikkovohvelit
Tähteistä hienoja herkkuja – Hävikki-battle innosti koululaiset kokkaamaan
Mitä yhteistä on ravintola-annoksella, tuorepuristetulla mehulla ja biokaasulla? Kaikki nämä saattavat olla valmistettuja hävikkielintarvikkeista
Söin täällä: Maha täyteen parilla eurolla – Helsingin seurakuntayhtymä myy kauppojen hävikkiruuasta tehtyjä lounaita
"Ei ole oikein, että kolmannes ruuasta päätyy hävikkiin ja samalla 700 miljoonaa ihmistä kärsii kroonisesta nälästä" – Matsmart ottaa uuden askeleen kohti kestävämpää ruokajärjestelmää
WeFood-hävikkiruokakauppa vähentänyt hävikkiä yli 250 000 kiloa
Heitätkö rahaa hukkaan? Kuivahtanutta leipää ei kannata viskata pois, vaan käyttää se näillä ohjeilla suussa sulaviin herkkuihin
Hävikkiruoka kelpasi asiakkaille – Lidl myi viime vuonna 6 miljoonaa kiloa hukkatuotteita
Hävikkihyllyllä käy vilske – myös punalaputetut tuotteet sujahtavat yhä vilkkaammin ostoskassiin
Upota joulun jämäruuat uudenvuodenaaton rentoihin texmex-herkkuihin
Kouluruokahävikin hävittämiseen monia keinoja: Nurmijärvi kokeilee ResQ-sovellusta, Joroisilla ylimäämä lahjoitetaan nuorisotilan kävijöille
Löytyvätkö nämä tuotteet ostoskoristasi? K-ryhmä listasi ensi vuoden 15 nousijaa
Hävikkifoorumi aikoo hävittää hävikin ruokaketjun yhteisvoimin – "Jokainen suomalainen tuottaa noin 23 kiloa ruokahävikkiä vuodessa. Tämä ei voi enää jatkua"
Jokainen suomalainen heittää vuosittain noin 50 tuhtia ateriaa roskiin
Leipää päätyy roskiin aiempaa vähemmän mutta vielä on kirittävää – yleisin syy on liian iso kertaostos
Suomi aikoo puolittaa ruokahävikin vuoteen 2030 – Luke haastaa kaikki keinot käyttöön
Ruoka-apua rassaa resurssipula: Leipää ja kasviksia päätyy vieläkin runsaasti jätteeksi
ResQ-sovelluksella voit valita ja maksaa ravintoloiden hävikkiherkkuja edullisesti – erityisen näppärä sovellus on, kun aikaa on vähän
Kolumni
Henni Laitala
Kuuntele ruokakolumni Henni Laitalan lukemana: Tähteistä taikaa
Hävikkileivän käyttö oluenpanossa aloitettiin jo vuosituhansia sitten – Jämä-oluen valmistukseen käytetään ruispaloja
Pienten yritysten ruokalahjoituksia halutaan helpottaa EU:ssa
Suomen ensimmäinen hävikkiruokamyymälä avattiin Helsingissä
Pian hävikkiruokaa voi shoppailla myymälässä
Sitra tahtoo saada ihmiset hoksaamaan kiertotalouden keittiössä: Ravinteet kiertoon ja jäte hyödyksi
Suklaadonitseja sonnipojille – katso videolta, miten seitsemän tonnin leivonnaislasti kipataan tilalle
Maistuisiko kurkkuolut tai leipähuurteinen? Hävikkiruokaa voi hyödyntää myös olutpanimossa
Helsinki etsii uusia tapoja jakaa ruoka-apua – "Pakkasessa jonottaminen ei ole ihmisarvon mukaista"
Yle: Kauppias keksi nerokkaan ratkaisun hävikkiongelmaan – "Kaikki mitä pakkaamme on myyty"
Espoon BarLaurea kokeilee hävikkiruokaa viikon ajan – Ammattikorkeakoululaisille herkkuja ylijäämästä
Suomalaiset pelastivat viime vuonna 86 000 kiloa ruokaa ruotsalaisesta verkkokaupasta – hävikkiruuan ostaminen säästää ilmastoa
Vantaalla ei enää palella leipäjonoissa – leviääkö Yhteisen pöydän malli koko Suomeen?
Ruotsalainen verkkokauppa myy suomalaisille monikansallisten yritysten hävikkiruokaa - bisnes kasvaa "räjähdysmäisesti"
Seurakunta jakaa Prisman hävikkiruokaa viikoittain 150 avuntarvitsijalle Tuusulan seudulla
MTK lahjoittaa juhlien ylijäämäruuat Hurstille
Kolumni
MT toimitus
Munakas on mainio tähderuoka — lue Kantrin lukijoiden parhaat vinkit
Korkein oikeus: Hävikkihedelmien ottaminen ei ollut peruste potkuille
The Guardian: Yhdysvalloissa tuotetusta ruuasta puolet päätyy hävikiksi – "rumat" vihannekset kaatopaikalle
Kolumni
Matti Hirvonen
Hävikkiruuan hyödyntämisestä
HS: Ranska kieltää lailla ruuan haaskauksen