
Rapeapintaista kanaa airfryerilla: Tässä salainen reseptini, jolla lopputulos on kuin rasvakeittimellä
Tällä reseptillä airfryerilla itse valmistetuista nugeteista tulee herkullisen rapeita ja kullankeltaisia.Airfryerilla valmisnugetit valmistuvat nopeasti, mutta itse tehdyistä nugeteista tulee erityisen rapeita ja maukkaita.
Oma salaisuuteni erityisen rapeapintaisiin, kullankeltaisiin nugetteihin on runsas öljyn käyttäminen kananmunan seassa lihapaloja leivitettäessä. Paistaessa öljy tihkuu pintaan friteeraten korppujauhokuorrutuksen. Halutessaan pintaan voi myös suihkuttaa vuokasprayta, jolloin pinnasta tulee entistä rapeampi.
Suosin myös nugettien valmistuksessa vähän rasvaisempia ja mehukkaampia paistileikepaloja, jotka siistin ennen niiden paloittelua. Myös sisäfileetä tai rintafileetä voi käyttää, mutta tällöin lopputulos voi olla kuivempi.
Alta löydät reseptini rapeisiin kananugetteihin. Joskus muna-öljyseosta kuluu enemmän, jolloin siihen voi lisätä munan ja öljyä tarpeen mukaan. Pinnalle saa jäädä kunnolla pankojauhoa, joten sitäkin voi tarpeen mukaan lisätä.
Pankojauho on ilmavaa korppujauhoa, jonka juuret ovat Japanissa. Voit käyttää myös perinteistä korppujauhoa, mutta tällöin pinnasta voi tulla liian kova.
Rapeaa pankokanaa airfryerissa
- Ainekset:
- 400 g kanan paistileikettä
- n. 1 dl vehnäjauhoja
- 3 kananmunaa
- ½ dl rypsiöljyä
- n. 2 dl pankokorppujauhoja
- ½ tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl kurkumajauhetta
Valmistusohje:
Paloittele kana sopiviksi suupaloiksi ja mausta ne suolalla oman makusi mukaan. Pyörittele kanapalat vehnäjauhoissa. Jauhoja ei mene lähes lainkaan hukkaan, kun aloitat pienemmällä määrällä ja lisäät jauhoja tarpeen mukaan enemmän.
Sekoita kananmunat ja öljy keskenään. Yhtä munaa kohden on hyvä käyttää noin kaksi ruokalusikallista öljyä. Voit lisätä munan sekä öljyä, jos muna-öljy näyttää loppuvan kesken.
Valmistele maustettu pankojauho sekoittamalla sen joukkoon paprika- ja kurkumajauhetta.
Kasta jauhotetut kanapalat munaöljyyn ja pyörittele ne pankojauhoissa.
Paista kanapaloja airfryerilla 180 asteessa noin 15 minuuttia. Paistoaika riippuu palojen koosta, joten kannattaa kurkata välillä airfryeriin.
Vinkki: Voit valmistaa pankokanan kanssa herkullisen dipin sekoittamalla majoneesiin oman maun mukaan makeaa hoisin -kastiketta sekä lime- tai sitruunamehua.
Vinkki: Voit maustaa pankojauhosekoitusta myös muilla mausteilla tai jättää mausteet kuorrutuksesta myös kokonaan pois. Kanaan voit laittaa taas pelkän suolan lisäksi esimerkiksi sipulijauhetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





