Söin täällä: Kappelin perinteinen parsamenu teki kunniaa raaka-aineelle
Aterian tähdeksi nousi kuohuviinillä maustettu alkukeitto.Yksi tunnetuimmista parsasesonkia hyödyntävistä ravintoloista on Kappeli Helsingin keskustan Espalla. Parsaviikot jatkuvat ravintolassa 17.6. asti.
Testasimme Kappelin kolmen ruokalajin menun, jonka hinta S-Etukortilla on 56,90 euroa, muuten 67 euroa.
Alkuun pöytään tuotiin kuohuviinillä maustettu parsakeitto, joka oli pienoisesta vetisyydestään huolimatta ehdottomasti menun tähti. Parsa sai loistaa annoksessa omana itsenään ja tarjoilutapakin oli näyttävä, kun tarjoilija kaatoi liemen parsapalojen päälle.
Pääruokana valitsin paistettua nieriää ja parsaa. Annos oli maittava, joskin hieman yllätyksetön. Nieriä oli islannista, mutta tarjoilija kertoi, että ravintola käyttää lähtökohtaisesti kotimaista kalaa, kun sitä on saatavilla. Sama koskee parsaa.
Pääruoaksi voi valita myös kasvisvaihtoehdon, joka sisältää parsaa sekä vuohenjuusto-gruyere-riisipalloja.
Jälkiruoassa maistui raparperi, mansikka ja tuorejuusto. Annos oli todella kaunis ja makunsa puolesta ihanan kesäinen. Elementtejä oli paljon, mutta ne sopivat toisiinsa.
Kappelin parsamenussa maistui teeman mukaisesti vahvasti parsa ja se on hyvä asia. Mikäli menu kiinnostaa, kannattaa vierailua yrittää sijoittaa aikaan, jolloin tarjolla on kotimaista parsaa, sillä se vie varmasti annokset täysin uudelle tasolle.
Kappeli, Eteläesplanadi 1, Helsinki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




