Sieni-karitsapullat
Sieni-karitsapullat valmistuvat isollekin porukalle kätevästi tomaattikastikkeessa uunissa kypsyen.
Pyöräytä karitsapullat vaihteeksi soikeiksi. Makoisassa tomaatti-sienikastikkeessa niistä kehkeytyy suussa sulavia. Kuva: Sanne KatainenSieni-karitsapullat
6 annosta, noin 20 kpl
Ainekset
- 2 sipulia
- 6 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2–3 dl kantarelli-, suppilovahvero- tai tattisilppua
- 1 tlk (500 g) paseerattua tomaattia
- 2 dl vettä
- 1 lihafondikuutio
- ½ tl mustapippuria
Taikina
- 2 (noin 50 g) vaaleaa leipäviipaletta
- 1 dl kivennäisvettä tai olutta
- 2 kananmunaa
- 50 g mustaleimaemmentaaliraastetta
- 1 tl suolaa
- 1 tl timjamia
- 1 tl rosmariinia
- ½ tl mustapippuria
- 400 g karitsanjauhelihaa
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne pannulla öljyssä. Lisää joukkoon käsitellyt ja hienonnetut sienet ja kuullota hetki. Ota sieni-sipuliseoksesta puolet sivuun taikinaa varten.
Kaada pannulle lopun sipulisilpun päälle paseerattu tomaattisose, huuhtele purkki vedellä ja lisää se sekä liemikuutio ja pippuri pannulle. Anna kiehua hiljalleen.
Murenna kuivahtaneet leivät kulhoon ja kaada päälle neste. Anna liota hetki. Lisää leipäseoksen sivuun otettu sieni-sipulisilppu, munat, juustoraaste, mausteet ja jauheliha. Sekoita ainekset käsin tasaiseksi massaksi.
Pyöritä taikinasta ensin pyörykkä ja muotoile se sitten soikeaksi.
Lado pyörykät lähekkäin öljyttyyn uunivuokaan. Kaada päälle kuuma tomaatti-sienikastike ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Koristele ruoka vielä halutessasi yrttisilpulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
