Peuranviulusta riittää syötävää isollekin porukalle
Peuranviulussa on luun ympärillä paistit ja se painaa noin 2,5 kiloa. Se kannattaa kypsentää hitaasti matalassa lämmössä ja antaa vetäytyä hyvin ennen leikkaamista.
Peuranviulussa on mukana luu sekä paistit. Yhdestä viulusta nelihenkinen perhe syö hyvinkin neljä ateriaa. Kuva: Sanne Katainen- Peuranviulu
- 16 annosta
- Ainekset
- 1 (noin 2 ½ kg) peuranviulu
- 1 rkl voita
- 1 rkl öljyä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Poista pinnalta mahdolliset kalvot ja rasva. Kuumenna voi ja öljy isolla pannulla. Ruskista viulu kauttaaltaan välillä käännellen.
Nosta liha uunivuokaan. Suolaa ja pippuroi pinta. Työnnä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja nosta vuoka 100-asteiseen uuniin. Kun mittari näyttää 57 astetta, on liha sisältä punertavaa ja mehevää. Tämä vie noin pari tuntia. Ota vuoka uunista ja peitä liha kevyesti foliolla. Anna vetäytyä 30–60 minuuttia ennen leikkaamista.
Tarjoa haluamiesi lisukkeiden kanssa.
Vinkki: Jos lihasta irtoaa paistamisen aikana nestettä, niin siivilöi se ja käytä kastikkeen pohjana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
