Kysely: Kuluttajien luottamus suomalaisen lihan laatuun on vahvistunut – vahvimmin lihaan luottavat miehet ja yli 55-vuotiaat
Reilu kolmannes kuluttajista pitää suomalaisen lihan laatua täysin moitteettomana. Viime vuonna vastaavan arvion antoi noin neljännes.
Heikoimman arvion suomalaisen lihan laadusta antoivat nuoret, 15–24 -vuotiaat kuluttajat. Kuva: Maiju PohjanheimoKuluttajat luottavat suomalaisen lihan laatuun aiempaa vahvemmin. Nyt reilu kolmannes kuluttajista pitää suomalaisen lihan laatua täysin moitteettomana. Viime vuonna vastaavan arvion antoi noin neljännes.
Suomalaisten mielipiteitä lihan laadusta selvitettiin Lihatiedotuksen teettämässä tutkimuksessa lokakuussa. Lihatiedotus lähetti asiasta tiedotteen perjantaina.
Tuloksista selviää, että suomalaisen lihan laatua oman käsityksensä mukaan moitteettomana pitävien kuluttajien määrässä ei ole tapahtunut muutosta viimeisen vuoden aikana. Kahdeksan kymmenestä arvioi laadun edelleenkin vähintään moitteettomaksi.
Vahvimmin suomalaisen lihan laatuun luottavat miehet ja yli 55-vuotiaat kuluttajat. Miehistä 37 prosenttia ja noin 40 prosenttia yli 55-vuotiaista pitää laatua täysin moitteettomana.
Heikoimman arvion antoivat nuoret, 15–24 -vuotiaat kuluttajat. Heistä 12 prosenttia epäilee tai arvioi tietävänsä, että suomalaisen lihan laatu ei ole täysin moitteetonta.
Lihan kulutusta ohjaavat tekijät 2019 -tutkimukseen vastasi 1 108 yli 15-vuotiaista suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Agri Oy.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
