Tässä pihvissä ei olekaan pihviä! – klassisen rydbergin voi tehdä myös fasaanista
Rydbergin pihvi ei ole oikeasti mikään pihvi, vaan vähän hienompi pyttipannu. Siinä paistettujen lihojen ja perunoiden päälle asetetaan joko paistettu kananmuna tai uppomuna.Fasaanirydberg sous vide
4 annosta
- Ainekset
- 4 fasaaninrintafileetä
- ¾ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- Lisäksi
- 4 viipaletta pekonia
- 1 ps (400 g) keittoperunoita (Mummon)
- (2 tl voita tai öljyä)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 maustekurkku
- 1 etikkapunajuuri
- munankeltuaista
- (persiljaa)
Valmistusohje
Pyyhi fileet kuiviksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Pane fileet vakuumipusseihin joko yksittäin tai kaksi samaan.
Pane vakuumipussit isoon kattilaan ja kiinnitä kattilan reunalle sous vide -haudekeitin. Lisää kattilaan vettä keittimen osoittamaan merkkiin asti. Tarkista, että vakuumipaketit ovat veden alla. Pane koneeseen halutuksi lämpötilaksi 59–62 astetta. Käynnistä kone ja anna fileiden kypsyä noin 1–1 ½ tuntia fileiden koosta riippuen.
Ota fileet pois vakuumeista ja anna vetäytyä foliolla peitettynä noin 10 minuuttia.
Kuutioi pekonit ja nosta kylmälle paistinpannulle. Kuumenna sekoitellen. Lisää pannulle jäiset keittoperunat ja tarvittaessa rasvaa. Paista sekoitellen.
Kuutioi fasaaninfileet suunnilleen perunapalojen kokoisiksi. Lisää lihat pannulle ja sekoittele, kunnes kaikki ovat ruskistuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa fasaanirydberg lautasille ja aseta päälle puolikkaaseen munankuoreen laitettu keltuainen sekä maustekurkku- ja etikkapunajuurikuutioita. Viimeistele halutessasi persiljalla.
Vinkki: Voit halutessasi käyttää pakasteperunoiden tilalla kiinteälajikkeisia perunoita, jotka on kuorittu, kuutioitu ja esikeitetty puolikypsiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

