Karpaloita ja kinuskikastiketta
Pyhäpäivän jälkiruokana tarjotaan iki-ihania karpaloita kinuskikastikkeessa. Karpalot voi käyttää joko pakasteina tai tuoreina, ja halutessaan ne voi vaihtaa myös puolukoihin.
Klassikot ovat ikuisia – ja syystä. Hapokkaat karpalot ja makea, lämmin kinuskikastike vievät kielen mennessään. Kuva: Sanne KatainenKarpaloita ja kinuskikastiketta
4 annosta
Ainekset
- 2 dl karpaloita (tuoreita tai pakaste)
- 2 dl vispikermaa
- 2 dl sokeria
- (1 tl voita)
Valmistusohje
Valmista ensin kinuski mittaamalla kerma ja sokeri kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen noin 20 minuuttia. Kun seos on sakeutunut, tiputa pisara kinuskia kylmään veteen. Jos pisarasta muodostuu pehmeä kuula, on kinuski valmis.
Jaa karpalot annoskulhoihin ja kaada kuumaa kinuskia päälle. Tarjoa heti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
