Tyrneistä keitelty kuohkea tahna on täydellinen seuralainen rahkaletuille
Tyrnicurdin voi tehdä tuoreista tai pakastetuista tyrneistä tai tyrnimehusta.
Rahkaletut, tyrnicurd ja vaniljajäätelö ovat täydellinen yhdistelmä hapanta ja makeaa. Kuva: Elina LampelaTyrnicurd
(Noin 4 dl)
Ainekset
- 3 dl tyrnimarjoja tai 1,5 dl tyrnimehua
- 2,5 dl tomusokeria
- 3 kananmunaa
- 75 g voita
Valmistusohje
Jos käytät pakastettuja tyrnimarjoja, anna niiden sulaa. Paseeraa sulaneet marjat siivilän läpi. Tarvitset sosetta 1,5 dl. Voit halutessasi käyttää myös tyrnimehua.
Mittaa metalliseen kulhoon tomusokeri, kananmunat ja tyrnisose. Lämmitä seosta vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Seos sakenee muutamassa minuutissa. Ota kulho pois vesihauteesta ja sekoita joukkoon kylmä, kuutioitu voi.
Vinkki! Älä heitä siivilään jääviä tyrnin siemeniä ja kuoria roskiin. Voit hyödyntää ne esimerkiksi smoothieen.
Syrnikit eli rahkaletut
(7–10 pientä lettua)
Ainekset
- 1 tölkki (250 g) maitorahkaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Sekoita ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista lettupannulla miedolla lämmöllä paksuhkoja lettuja.
Tarjoa letut tyrnicurdin ja vaniljajäätelön kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
