Fetavatruskat
Vatruskat ovat kotoisin karalaisesta ruokakulttuurista. Perunataikinaan leivottu fetavatruska on ruokaisa välipala tai keiton lisuke.
Vatruskat ovat kotoisin karalaisesta ruokakulttuurista. Perunataikinaan leivottu fetavatruska on ruokaisa välipala tai keiton lisuke. Kuva: Jaana KankaanpääFetavatruskat
20 kpl
Ainekset
- 7–10 kpl (750 g) perunaa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
Täyte
- 3/4 dl ohrahelmiä
- vettä
- 4 munaa
- 1 prk (180 g) salaattijuustoa tai fetajuustoa
- 1 dl persiljasilppua
- 1/4 tl mustapippuria
Voiteluun
- voisulaa
Valmistusohje
Keitä kuoritut perunat ja soseuta. Sekoita jäähtyneen soseen joukkoon munat, suola ja sulatettu voi. Alusta jauhot joukkoon. Pidä kylmässä täytteen valmistamisen ajan. Pitkään säilytettäessä taikina imeltyy ja vetelöityy.
Keitä ohrahelmet kypsiksi vedessä. Valuta ja jäähdytä. Keitä munat kypsiksi, kuori ja hienonna. Murra haarukalla salaattijuustolohkot pieniksi paloiksi. Sekoita täytteen ainekset ja mausta mustapippurilla.
Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä tanko. Jaa 20 palaan. Taputtele paloista jauhotetuin käsin pyöreitä kuoria, halkaisija noin 10 cm. Levitä täytettä toiselle puolelle. Voitele reunat vedellä ja taita toinen puoli täytteen yli puolikuun muotoon. Painele reuna kiinni haarukalla.
Paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 15 minuuttia. Sivele pinta voisulalla paiston jälkeen. Tarjoa sellaisenaan, keiton tai salaatin lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
