Näin valmistat muksujen suosikkiruoan – jauhelihakepakot ja juustodippi!
Jauhelihasta voi muotoilla kepakot vartaiden ympärille. Lempeästi maustettuna ne ovat muksujen lemppareita.
Jauhelihasta muotoillut kepakot dipataan itsetehtyyn, tacomaustettuun juustokastikkeeseen. Kuva: Sanne KatainenJauhelihakepakot ja juustodippi
6 annosta
- Ainekset
- 1 pkt (400 g) jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 1 rkl tomaattiketsuppia tai -pyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl sipulijauhetta
- 1 tl maustepippuria
- 3 rkl persiljasilppua
- Juustodippi
- 2 dl ruokakermaa
- 200 g cheddarjuustoviipaleita
- 3 tl tacomausteseosta
- ½ tl (savu)paprikajauhetta
Valmistusohje
Kumoa jauheliha kulhoon. Lisää kananmuna ja mausteet. Kääntele seos tasaiseksi massaksi.
Muotoile mureketaikinasta kostutetuin käsin 12–14 sentin pituisia pötkylöitä ja työnnä ne grillivartaisiin.
Öljyä kepakot kauttaaltaan kevyesti. Grillaa käännellen 7–10 minuuttia.
Tee dippi. Mittaa ruokakerma paksupohjaiseen pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna ja lisää juusto viipale kerrallaan. Sekoittele, kunnes juusto on liuennut ja kastike on sileää. Sekoita joukkoon mausteet. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Tarjoa kuumana tai haaleana. (Dippi jähmettyy jäähtyessään, mutta se notkistuu hetkessä mikroaaltouunissa.)
Tarjoa kepakot juustodipin, yrtti-lohkoperunoiden sekä persiljaporkkanoiden ja höyrytetyn kukkakaalin kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







