Hinta-laatusuhteeltaan voittamattomat possuvartaat – loistava idea edulliseen grillaamiseen
Porsaanlihavartaat kypsyvät nopeasti, kun pujottelet kapeat suikaleet haitarimaisesti vartaisiin. Tarjoa lisänä maukasta kookos-maapähkinävoikastiketta.
Possuvartaat on helppo valmistaa ja ne ovat edullisempana lihana myös kukkarolle ystävällistä ruokaa. Kuva: Sanne KatainenHintatietoiset kuluttajat valitsevat ostoskoreihinsa edullisempia ruhonosia, kuten paistileikkeitä, kasleria ja entrecôtea. Nämä rasvaisemmat osat soveltuvatkin mainiosti grillattaviksi, ja lopputulos on mehevä.
Grillaajalla on hyvä olla kastikeässä taskussaan. Yllätä tänä vuonna tarjoamalla possu- tai kanavartaiden kanssa kookosmaidosta ja maapähkinävoista näppärästi syntyvä soosi.
Possuvartaat ja kookos-pähkinäkastike
4 annosta
- Ainekset
- 600 g porsaan kasleria
- ¾ dl öljyä
- 3 valkosipulinkynttä silputtuna
- 1 tl cayennenpippuria
- 1 tl inkiväärijauhetta
- ½ t suolaa
- Kookos-pähkinäkastike
- 1 prk (2 dl) kookosmaitoa
- 1 dl maapähkinävoita (rouhea, sokeroimaton)
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sitruuna- tai limettimehua
- ½ tl inkivääriä
- ripaus cayennenpippuria
- Lisäksi
- varrastikkuja
Valmistusohje
Ota porsaan kasleri huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.
Leikkaa liha sentin paksuisiksi suikaleiksi (noin 4 x 15 cm). Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa. Kumoa lihat kulhoon ja kääntele, kunnes seos on levinnyt tasaisesti lihasuikaleille. Anna maustua jääkaapissa 3–4 tuntia.
Ota possusuikaleet marinadista ja pujota varrastikkuihin haitarimaisesti.
Grillaa vartaita välillä käännellen noin 10 minuuttia.
Kuumenna kookosmaito kattilassa ja liuota maapähkinävoi siihen. Lisää soija, sitrusmehu ja mausteet. Tarkista maku. Tarjoa possuvartaiden kera maissintähkiä ja raikasta salaattia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







