Nosta grillijuhlien tasoa broileri-pekonivartailla – maistuvat mangosalsan ja jogurttikastikkeen kanssa
Broileri on noussut grillilihojen ykköseksi. Pienet sisäfileet eivät paloittelua kaipaa, ne vain työnnetään vartaisiin ja ympärille kiepautetaan pekoniviipale.
Moni haluaa juhannuksena panostaa ruoanlaittoon, ja silloin grilliin päätyy suosikkiasemaan noussut miedonmakuinen ja nopeasti kypsyvä broileri. Kuva: Sanne KatainenBroileri-pekonivartaat ja mangosalsa
4 annosta
- Ainekset
- 8 kpl (noin 500 g) broilerin sisäfileitä (miedosti suolattu)
- 4 viipaletta pekonia
- Mango-kurkkusalsa
- ½ kurkkua kuutioituna
- 1½ dl mangoa kuutioituna (tuore, säilyke tai pakastettu)
- 1 pieni punasipuli silputtuna
- 2 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1½ rkl chilikastiketta (sriracha)
- 1 tl limetin kuoriraastetta
- ½ tl suolaa
- Jogurttikastike
- 1 prk (125 g) maustamatonta kreikkalaista jogurttia
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 1 tl limettimehua
- ½ rkl juoksevaa hunajaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl paprikajauhetta
- Lisäksi
- 4 varrastikkua
Valmistusohje
Tee ensin salsa ja kastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Tarkista maku ja nosta kastikkeet peitettyinä jääkaappiin maustumaan.
Kuivaa broilerit talouspaperilla. Pujottele 2 fileetä pituussuunnassa jokaiseen varrastikkuun. Kiepauta fileiden ympäri pekoniviipale. Grillaa vartaat kypsiksi noin 5 minuuttia.
Tarjoa mangosalsan ja jogurttikastikkeen kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







