Tyrni-persikkapilvi
Tyrni-persikkapilvessä on vispipuuroa ja säilykepersikoita. Erilaiset marja- ja vispipuurot sekä kiisselit olivat suosittuja jälkiruokia 1950-luvulla.
Tyrni-persikkapilvessä on vispipuuroa ja säilykepersikoita. Erilaiset marja- ja vispipuurot sekä kiisselit olivat suosittuja jälkiruokia 1950-luvulla. Hedelmäsäilykkeet olivat tuolloin kalliita erikoisherkkuja. Kuva: Jaana KankaanpääTyrni-persikkapilvi
4 annosta
Ainekset
- 5 dl vettä
- 1 ½ dl jäisiä tyrnejä
- ½ dl sokeria
- ½ dl mannasuurimoita
- 1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- ½ tlk (410/240 g) persikoita tai 1 prk (à 125 g) persikkasosetta
Valmistusohje
Sulata tyrnit ja soseuta ne. Laita kattilaan vesi ja sose ja kiehauta. Siivilöi ja kaada liemi takaisin kattilaan. Lisää sokeri ja kuumenna neste uudelleen kiehuvaksi.
Vispaa mannasuurimot kiehuvaan nesteeseen ja anna kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Jäähdytä puuro.
Vaahdota vaniljakastike. Jos käytät säilykepersikoita, valuta ja soseuta persikat. Vatkaa vispipuuro kuohkeaksi ja sekoita kaikki aineet yhteen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
