Suppilovahverolihapullat
Mausta lihapullataikina kuivatuilla suppilovahveroilla.
Suppilovahveroilla maustetut lihapullat sopivat vaikka lapsen ensimmäiseksi sieniruoaksi. Kuva: Vesa-Matti Väärä(4 annosta)
1,5 dl kuivattuja suppilovahveroita
400 g sika-nautajauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1,5 dl ruokakermaa
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl silputtua persiljaa
öljyä tai voita paistamiseen
Murskaa suppilovahverot mahdollisimman pieniksi palasiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Anna taikinan levätä parikymmentä minuuttia ja lisää tarvittaessa hiukan nestettä.
Lämmitä rasva paistinpannussa. Pyörittele taikinasta käsissäsi tiiviitä palleroita ja laita ne pannulle paistumaan keskilämmöllä. Kääntele pullia varovasti paistumisen aikana.
Vinkki! Tarjoa lihapullien kanssa karpaloilla maustettua ruskeaa kastiketta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
