Ahvenwallenbergit eli kalamurekepihvit
Kalamurekepihvin voi syödä perunoiden kanssa tai vaikka hampurilaisen pihvinä. Nimi wallenberg tulee Ruotsista ja juontuu pihvien luksusversiosta.
Käytä ylimääräiset ahvenwallenbergit vaikka hampurilaisten pihveinä. Nimi wallenberg tulee Ruotsista ja juontuu pannupihvien luksusversiosta. Kuva: Jaana KankaanpääAhvenwallenbergit eli kalamurekepihvit
4 annosta, noin 13 kpl
Ainekset
- 500 g nahattomia ahvenfileitä
- 1 sipuli
- 2—3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 1 tl oreganoa
- ½ tl sitruunapippuria
- 1—2 tl sitruunan raastettua kuorta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 kananmunaa
- 1 ½—2 dl ranskankermaa
- ½ dl perunajauhoja
- 2 dl juustoraastetta
Pinnalle
- 1½ dl seesaminsiemeniä
Paistamiseen
- voita
Valmistusohje
Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota ne öljytilkassa. Anna jäähtyä.
Hienonna paloitellut kalafileet ja sipulit monitoimikoneessa. Lisää muut ainekset järjestyksessä ja aja koneella tasaiseksi.
Muotoile massasta pihvit märälle leivinpaperille kostutetuin käsin. Painele pihvit molemmin puolin lautaselle levitetyissä seesaminsiemenissä.
Kuumenna pannulla voita ja paista pihvit molemmin puolin herkullisen ruskeiksi.
Tarjoa kalamurekepihvien lisänä keitettyjä perunoita ja kermaviilikastiketta, jonka olet maustanut tuoreyrteillä ja sitruunamehulla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
