Kilot pysyvät kurissa kasviksilla
Tammikuussa moni on huomannut vyötärönauhan kiristävän. Silloin on hyvä käydä läpi arjen ruokavalintoja. Jokapäiväiset elämäntavat ja valinnat vaikuttavat eniten painonhallintaan. Säännöllinen ruokailu ja kohtuus antavat raamit hyviin ruokailutottumuksiin.Pieni muutos päivittäisessä ateriassa vaikuttaa enemmän kuin harvoin syödyssä ruuassa.
Kasvisten lisääminen aterioihin on painonhallinnan kannalta tärkeintä. Huokea ja ravitsemuksellisesti paras salaattiaines löytyy lähikaupasta. Juurekset ja kaalit ovat talvella edullisia, joten niitä kannattaa suosia mahdollisimman paljon.
Kotimaisen siitakesienen metsäinen maku sopii sopii esimerkiksi sieni-kasvisvokkiin.
Sieni-kasvisvokki
2–3 annosta
100 g siitakesieniä
1 rkl voita
1 porkkana
1 pieni parsakaali
1 sipuli
pala purjoa
1/2 rkl inkivääriraastetta
1/4 tl mustapippuria rouhittuna
1 dl omenatäysmehua
1 dl ruokakermaa
1 tl makeaa soijakastiketta
(suolaa)
Viipaloi sienet. Kuori porkkana ja sipuli. Leikkaa kasvikset reilun kokoisiksi paloiksi.
Kääntele pilkottuja sieniä pannulla, kunnes neste haihtuu.
Lisää pannulle voita ja pilkotut kasvikset. Jatka kypsentämistä 2–3 minuuttia.
Mausta. Lisää mehu, keitä noin 5 minuuttia.
Lisää ruokakerma ja soijakastike. Kuumenna. Tarkista suola.
Tarjoa keitetyn tumman pastan tai perunoiden kanssa.
ANNELI PESSALA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

