Professorin fetamuikut
Muikuista syntyy tomaatti- ja fetalisllä aivan uudenlainen makuelämys.Professorin fetamuikut
4 annosta
Ainekset
- 500 g muikkufileitä
- ½ tl suolaa
- ½—1 sitruunan mehu
- 2 pientä sipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 1—2 rkl öljyä
- 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
- 1 dl valkoviiniä tai kalalientä
- ½ tl mustapippuria
- 200—250 g fetajuustoa
- persiljasilppua
- tillisilppua
- (suolaa)
Valmistusohje
Levitä muikkufileet leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Ripottele fileille suolaa ja kaada päälle sitruunamehu. Anna maustua.
Hienonna kuoritut sipulit ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Lisää säilyketomaatit, valkoviini ja mausta seos pippurilla. Anna hautua ilman kantta, kunnes seos sakenee hieman.
Lado kastikkeeseen muikkufileet kalan muodossa ja anna kypsyä noin 5 minuuttia miedolla lämmöllä.
Ripottele päälle murennettu feta ja yrttisilput. Tarkista suolaisuus ja lisää suolaa halutessasi. Tarjoa fetamuikut riisin ja salaatin kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

