Vuoden keittokirja nostaa sienihulluuden uudelle tasolle
Sienet nousevat päärooliin palkitussa kirjassa, josta on iloa keittiön arkeen ja juhlaan.Anu Braskin sieniruokakirja Sienihullu (Readme.fi) valittiin Vuoden 2022 keittokirjaksi Viini & Ruoka -messuilla Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 28. lokakuuta.
Braskin ja valokuvaaja Sami Revon teos tuo sienet nykypäivään. Kirjailija kuvailee sitä sienihullun niiaukseksi metsän suuntaan, nöyräksi kiitokseksi sieniapajille ja oodiksi itiöemille ja ihmeelliselle sienirihmastolle.
Ruokatoimittajat ry:n raati ihastui kirjan ammattimaiseen otteeseen, aitoihin kuviin ja rouheaan kokonaisuuteen, joka palvelee niin kokenutta kuin vasta syttyvää sienihullua. Kuvissa ruoka on upeasti pääroolissa, ja käsin tehdyt astiat ja vahvat taustavärit sopivat täydellisesti sienten seuraan.
Monet perusreseptit on tuotu uudelle tasolle eri sienilajeja hyödyntämällä ja esimerkiksi tuoreita yrttejä käyttäen tähän päivään ja osaksi niin arkea kuin juhlaa.
"Sienihullu on pitkään haudutettu kirja, olen kasannut sitä jo vuosia. Olen suunnitellut, pohtinut, mallannut. Maistellut, haistellut ja testaillut. Kerryttänyt reseptiikkaa, opetellut ja opiskellut sieniä, jututtanut sieni-ihmisiä ja sienihulluuntunut itsekin yhä vain lisää”, toteaa Anu Brask.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







