Näyttävä lohimousse valmistuu helposti – juhlapöydän katseenvangitsija
Lohi-katkarapumousse on näyttävä ja maittava herkku juhlapöydässä.
Hyydytettävä lohi-katkarapumousse on hyvä tehdä valmiiksi jääkaappiin jo juhlaa edeltävänä päivänä ja koristella näyttäväksi juuri ennen tarjoilua. Kuva: Sanne KatainenJuhlava savulohi-katkarapumousse
10 annosta
Ainekset
- 150 g katkarapuja (pakaste)
- 250 g savulohta (ruodoton, nahaton)
- 1 dl hillosipuleita
- 3 liivatelehteä
- 1 prk (2 dl) kuohukermaa
- 1 prk (200 g) ranskankermaa (28 % rasvaa)
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- ½ dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1–1½ tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 2 rkl hillosipulien lientä
Koristeluun
- savulohta
- katkarapuja
- hillosipuliviipaleita
- tilliä ja ruohosipulia
- sitruunaviipaleita
Valmistusohje
- Sulata katkaravut jääkaapissa yön yli. Kumoa ne siivilään ja painele lusikan selällä neste pois mahdollisimman tarkkaan. Ota muutama erikseen koristelua varten.
- Hienonna savulohi, ravut ja valutetut hillosipulit.
- Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vatkaa kerma ja ranskankerma yhdessä napakaksi vaahdoksi. Kääntele se yrttisilppujen, suolan ja pippurin kanssa kalaseokseen.
- Kuumenna hillosipuliliemi ja kuiviksi puristellut liivatelehdet pienessä kulhossa mikrossa, kunnes seos on juoksevaa. Älä päästä kiehumaan. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Tarkista maku.
- Lusikoi täyte kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan (vetoisuus 1,2 l). Nosta peitettynä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Kumoa lohi-katkarapumousse tarjoiluvadille, poista kelmu ja koristele. Tarjoa kalapöydän osana.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
