Alkukesän vihreä herkku parsa saa nautinnollisen makuparin mansikasta
Voiko kesäisempää ruokaa olla kuin parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti? Se sopii vaikka grilliruoan kaveriksi.Jos ei omista parsakattilaa, voi parsat kypsentää korkealaitaisessa paistinpannussa vähässä vedessä.
Parsa-mansikka-vuohenjuustosalaatti
4 hengelle
- 500 g vihreää parsaa
- 400 g mansikoita
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
- tuoretta basilikaa
- Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 100 g mansikoita pieninä kuutioina
Valmistusohje: Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja jätä maustumaan. Huuhtele parsat ja leikkaa niiden tyvestä noin kahden senttimetrin mittainen puiseva tyvi pois. Kiehauta korkeareunaisessa paistinpannussa vettä, mausta se kevyesti suolalla ja keitä parsoja pari kolme minuuttia. Jäähdytä parsat kylmässä vedessä.
Paloittele parsat tai leikkaa ne pitkittäin suikaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Huuhtele ja kuivaa mansikat ja puolita ne. Revi basilikan lehdet.
Asettele ainekset lautasille ja lohko päälle vuohenjuusto.
Viimeistele kastikkeella ja tarjoile.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




