Ratatouille eli ranskalainen kasvispata
Värikkäistä kasviksista valmistuu pehmeän täyteläinen pataruoka ranskalaiseen tapaan. Anna ainesten muhia hiljalleen herkulliseksi kokonaisuudeksi.
Värikkäistä kasviksista valmistuu pehmeän täyteläinen pataruoka ranskalaiseen tapaan. Kuva: Jaana KankaanpääRatatouille eli ranskalainen kasvispata
3–4 annosta
Ainekset
- 2 sipulia
- 3 paprikaa
- 1 kesäkurpitsa
- 1 munakoiso
- 2 rkl voi-kasviöljyseosta
- yksikyntinen valkosipuli
- 1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
- 1/2 tl suolaa
- 2–3 oksaa tuoretta timjamia
- 1 tl mustapippuria
- nippu persiljaa
Valmistusohje
Pese kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat. Halkaise paprikat ja poista paprikoista siemenet. Leikkaa sipulit ja paprikat lohkoiksi. Viipaloi kuorittu valkosipuli.
Leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso reilun kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja paprikat rautapadassa voissa.
Lisää muut kasvikset ja kuullota myös niitä. Lisää sitten kasvisten joukkoon tomaatit liemineen.
Anna hautua hiljalleen, välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Mausta tuoreella timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää pinnalle persiljasilppu. Tarjoa hiivaleivän kera.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
