Metsäsienimuhennos
Kermainen metsäsienimuhennos on maukas lisuke esim. paahtopaistille. Voit käyttää muhennokseen myös muita sieniä kuin suppilovahveroita.
Kermainen metsäsienimuhennos on maukas lisuke paahtopaistille ja perunaterriinille. Kuva: Jaana KankaanpääMetsäsienimuhennos
10 annosta
Ainekset
- 1 l (400 g) tuoreita suppilovahveroita
- 2 rkl voita
- 1 sipuli
- 1/2 purjoa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 dl ruokakermaa
- 5 dl täysmaitoa
- 1–2 rosmariinin oksaa
- 1/2 tl musta- tai valkopippuria
- 1/2 rkl suolaa
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Puhdista ja hienonna sienet. Paista sieniä pannulla alhaisella lämmöllä, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut.
Lisää voi, hienonnettu sipuli ja suikaloitu purjo. Kun sipuli on läpikuultavaa, ripota päälle vehnäjauhot, sekoita. Lisää kerma, maito ja rosmariinin oksa. Keitä noin 5 minuuttia.
Mausta pippurilla, suolalla ja persiljalla. Nosta rosmariinin oksa pois ennen tarjoilua.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
