Sorsaa klassikkoreseptillä: Näin teet siitä erityisen maistuvaa
Sorsanliha sopii hyvin erilaisiin pataruokiin, jolloin lihan kuivumisen riskiä ei ole.Italialainen klassikkoresepti, cacciatore, joka tarkoittaa metsästäjää, sopii sorsaversiona hyvin juhlistamaan kotomaamme raaka-aineita. Tomaattipohjainen ruoka saa makua kasviksista, oliiveista ja mausteista. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta käyttää sorsanlihaa, niin voit vaihtaa lihan broileriksi.
Metsästäjän sorsapata
4 annosta
- Ainekset
- 2 sorsaa, mielellään kynittyä tai 4 sorsanrintafileetä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl voita
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 lehtisellerinvarsi
- 1 porkkana
- 5 anjovisfileetä
- 1 dl vettä
- 1 tlk (400 g) tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 dl kalamataoliiveja (kivettömiä)
- 4 laakerinlehteä
- 2 rosmariininoksaa
- ½ tl suolaa
- 10 mustapippuria
- ripaus sokeria
Valmistusohje
Irrota sorsista rintafileet ja koivet. Jätä mahdollisuuksien mukaan nahka päälle. Voit myös halutessasi käyttää pelkkiä rintafileitä. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihat kauttaaltaan. Siirrä lihat uunivuokaan.
Hienonna kuoritut sipulit sekä pestyt selleri ja porkkana. Kuullota kasvikset pannulla. Lisää pannulle haarukalla hienonnetut anjovikset sekä loput ainekset. Kiehauta. Maista, ja lisää tarvittaessa mausteita. Ole suolan kanssa varovainen, sillä anjovikset ja oliivit tuovat ruokaan suolaisuutta.
Kumoa kastike lihojen päälle vuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa ruskistetulla voilla maustetun perunasoseen kanssa.
Vinkki: Voit halutessasi vaihtaa sorsanlihan broileriksi. Lisää tällöin kypsennysaika noin tunniksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

