Jäikö aterialta kypsää peuranlihaa? Kokeile tehdä siitä Mannerheimin suosikkiruokaa vorschmackia
Vorschmackissa yhdistetään lihaa, silliä tai anjovista, sipulia ja mausteita.
Kypsät, kylmät peuranpaistiviipaleet sopivat loistavasti yhteen aasialaisten makujen ja kastikkeen kanssa. Kuva: Sanne KatainenVorschmack on tullut tutuksi marsalkka Mannerheimin lempiruokana. Sitä syödään yleensä uuniperunan ja lisukeiden kanssa. Se on herkullinen yöpalana, mutta sopii myös aterialle niin alku- kuin pääruuaksikin.
- Peuravorschmack
- 4 annosta
- Ainekset
- noin 600 g kypsää peuranlihaa
- 2 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 (noin 90 g) matjessillifilee
- 2–3 dl paksua ruokakerma (esim. Valio paksumpi ruokakerma)
- ¼ tl mustapippuria
- (½ tl suolaa)
- Paistamiseen
- 2 rkl voita
- Lisäksi
- 4–8 uuniperunaa
- 2 mauste- tai suolakurkkua
- 2 etikkapunajuurta
- 1 prk (120 g) smetanaa
Valmistusohje
Jauha liha lihamyllyllä, tehosekoittimella tai yleiskoneen leikkuuterällä.
Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna sillifilee.
Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulit sekoitellen. Lisää jauhettu liha ja hienonnettu sillifilee. Jatka paistamista pari minuuttia. Sekoita joukkoon kerma ja pippuri.
Siirrä seos tehosekoittimeen tai monitoimikoneen leikkuuteräkulhoon. Hienonna sileäksi soseeksi. Maista, ja lisää suolaa tarvittaessa.
Kaada seos sopivaan uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut väriä, eli 30–40 minuuttia.
Tarjoa peuravorschmack uuniperunoiden, suolakurkkujen, etikkapunajuurien sekä smetanan kanssa.
Vinkki: Laita perunat omassa vuoassaan uuniin noin 15 minuuttia ennen vorschmackia, niin koko ruoka valmistuu yhtä aikaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
