Video: Näin fileoit ahvenen helposti ruodottomaksi – ”Nahka kannattaa jättää ehdottomasti fileeseen”
Suomustettu, nahallinen ahvenfilee on erityisen maukasta.
Ahvenfileet voi tehdä nahattomaksi, mutta suomustettu nahka kannattaa jättää paikalleen. Kuva: Carolina HusuAhven on herkullinen kala, ja mikä parasta, sitä löytyy rutkasti ympäri Suomea niin merestä kuin järvistäkin. Ahven nappaa hyvin niin uistimeen kuin mato-onkeenkin, ja parven osuessa kohdalle, voi syönti olla todella hyvää.
Kalatukku E. Erikssonin koulutusasiantuntija Antti Reinikainen näyttää videolla, miten ahven fileoidaan oikeaoppisesti ruodottomasti.
Reinikaisen mukaan parasta ahvenfilee on nahallisena. Tällöin ahven suomustetaan ennen fileoimista. Suomustus kannattaa tehdä jo rannassa tai esimerkiksi muovipussin sisällä, jotta suomuja ei lentele sisätiloissa.
”Nahka kannattaa jättää ehdottomasti fileeseen. Nahallinen ahven on erityisen maukasta”, Reinikainen toteaa.
Ahvenfileiden kanssa ei tarvitse liikaa kikkailla, vaan ne valmistuvat helposti kuumalla pannulla voissa paistettuna ja suolalla maustettuna.
Kun ahventa kalastaa, kannattaa muistaa verestää tainnutettu kala heti, jotta veri pääsee valumaan pois kalasta. Veri pilaantuu nopeimmin ja voi aiheuttaa kalaan pahan maun.
Oletko jo katsonut videon hauen fileoinnista? Jos et, näet sen täältä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



